Malala

In the name of God, who is the God of all mankind. Med de orden börjar Malala presskonferensen när hon fått Nobels fredspris.

Malala Yousafzai är en inspirerande människa på många sätt. Inte minst genom att hennes kamp för alla barns rätt att gå i skolan är så sammanflätad med hennes tro. När Malala intervjuades av Skavlan härom året sa hon att kampen för att flickor ska få gå i skolan är hennes jihad, hennes heliga strävan.

Malala är en varmt troende muslim. Det är viktigt att vi i den kristna världen blir påminda om att Malalas uppfattning om islam är den vanligaste bland muslimer. Tron uttrycks i ett engagemang för Gud och medmänniskorna, en strävan att göra det goda. De som utövar våld i islams namn är en minoritet.

Ännu viktigare är att vi som är kristna kan inspireras av Malala att ta vår egen tro på allvar. Vad är vår jihad, vår heliga strävan? Kan vi börja allting vi gör i Guds namn, den Gud som är hela mänsklighetens Gud?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s