Guds rike är inom er

Tillfrågad av fariseerna om när Guds rike skulle komma svarade Jesus: ”Guds rike kommer inte på ett sådant sätt att man kan se det med sina ögon. Ingen kan säga: Här är det, eller: Där är det. Nej, Guds rike är inom er.” (Lukas 17:20-21)

Ingen kan äga Guds rike. Men alla har det i sitt hjärta. Guds rike är nära. Så nära som ditt eget hjärta.

Guds rike är inom er. Det innebär inte att Guds rike bara är något invärtes, något andligt eller något privat. Nej, hjärtat är avgörande för att det är där som allting börjar. Vad hjärtat är fullt av – det talar munnen, det gör våra händer. Gud verkar inifrån i vår värld. Inifrån våra hjärtan.

Guds rike är inom er. Något oväntat är det till fariseerna som Jesus säger detta. De, som är motståndare till Jesus, har Guds rike inom sig. Ingen kan ställa sig utanför Guds nåd och omsorg. Därför får vi möta varje människa med respekt när vi tjänar Guds rike. Gud finns där före oss, hos varje människa. I varje människas hjärta har vi en bundsförvant.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s