Gudabarn

Text om julen i Varbergsposten

När vi firar jul firar vi Jesusbarnets födelse. Julen är en av våra viktigaste kristna högtider –för att Gud möter oss i det nyfödda barnet Jesus, inte bara i den vuxne Jesus. Gud föds som ett litet barn, och det hör till det viktigaste som finns att säga om Gud. Jag tror det har att göra med att kärlek och medkänsla är Guds väsen.

Hur ska vi kunna ta emot Gud? Hur ska vi kunna bli en del av Guds skapande och utgivande liv? Genom att vi tar emot Gud som ett barn. Barnet Jesus kan väcka vår kärlek och medkänsla ännu starkare än vad den vuxne Jesus kan göra. Som ett litet barn kan Gud komma oss ännu närmare. Som ett litet barn kan Gud komma förbi våra försvar och röra vid vårt hjärta.

Gud föddes i Betlehem för länge sedan. Det firar vi när vi firar jul. Men vi firar också att Gud föds i vår värld varje dag. Varje dag föds livet och medkänslan på nytt. Annars skulle världen gå under.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s