Fredsåret

Tal vid invigningen av fredsåret på nyårsdagen 2015

Idag inleds fredsåret med temat VARBERG CALLING for Peace. I kyrkan firas varje nytt år som ett fredsår. Varje år firar vi hur änglarna sjunger i den första julnatten om fred på jorden. Julen handlar om Angels Calling for Peace.

Den kristna tron skiljer inte kristna från andra människor. Den kristna tron förenar oss med alla människor på jorden, för den kallar oss att se varje människa som vår medmänniska och som Guds avbild. Så tror jag det är med alla religiösa och humanistiska traditioner, att de kallar till respekt för alla människors värde.

Samtidigt kan alla identiteter kidnappas av dem som vill göra människor till fiender för varandra. I vårt land ser vi hur moskéer och romska tältläger utsätts för attentat, till och med under julhelgen. Detta är exempel på ofred som en kallelse till fred måste adressera.

Botemedlet mot fiendskap är vänskap. Låt oss använda fredsåret 2015 till att bli vän med människor över identitetsgränserna. Bli vän med någon som hör till en annan religion eller en annan kultur än du själv. Och låt oss odla en vänskapens kultur i Varberg, som inkluderar alla människor. Det tror jag att både änglar och människor skulle glädjas åt.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredsåret

  1. Maria Liljenberg skriver:

    Klokt!

    Gilla

  2. Maria Liljenberg skriver:

    Att söka det annorlunda är att söka Gud, för Gud är det ultimata annorlunda som existerar, vänskap, respekt och förståelse. Jag lägger till ett AMEN efter Klokt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s