Den sämsta profeten

Kommer du ihåg profeten Jona? Jona är Bibelns sämsta profet. Gud säger till honom att gå åt öster, för att predika straff mot de onda människorna i Nineve. Men Jona går i stället åt väster och tar en båt för att komma så långt från Nineve som möjligt. Då blir det storm och en stor fisk ser till att föra tillbaka Jona åt rätt håll.

Mot alla odds lyssnar folket i Nineve till Jona och bättrar sig, så att Gud tar tillbaka straffdomen mot staden. Då blir Jona arg och klagar på Gud för att han inte får se fiendestaden gå under. Var det inte det jag visste, att du är en god och barmhärtig Gud! Det var ingen idé att jag gick hit!

Berättelsen om Jona är en humoristisk historia med en allvarlig poäng. Poängen är att Gud bryr sig om alla människor, även dem som är Israels fiender, och att Gud kan använda även den sämsta profeten för att göra gott. Därmed kan Gud använda även dig och mig.

Publicerat i Varbergsposten 2016-01-20

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s