Kyrkan, kärleken och Pride

Insändare i Hallands Nyheter 28 juni 2018

”Den som älskar sin medmänniska har uppfyllt lagen”, står det i Bibeln. ”Kärleken vållar inte din nästa något ont.” Jag behöver alltså veta vad som är gott och ont för min medmänniska, för att kärleken ska vara på riktigt. Kärleken förutsätter lyhördhet och respekt för våra olikheter.

Därför är det viktigt med Pride. Okunskap och fördomar har vållat mycket ont för HBTQ-personer som inte tillåtits att vara sig själva. Fortfarande utsätts människor för våld och diskriminering för att de är homo eller bi, trans eller queer. Kärleksbudet kräver av oss alla att vi söker kunskap och visar respekt och solidaritet med våra medmänniskor.

Varje människa är skapad till Guds avbild. Våra olikheter är en del av skapelsens skönhet och rikedom. Därför är Svenska kyrkan med i Pride. Därför går vi med i Pridetåget, därför bjuder vi in till regnbågsmässa i Varbergs kyrka. Störst är kärleken.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s